PAGALBA PAUKŠTELIAMS ŽIEMĄ

PAGALBA PAUKŠTELIAMS ŽIEMĄ

 

 Sulaukę gruodžio mėnesio, „Saulutės“ grupės vaikai katu su mokytoja Karolina Kudriavcevaite svarstė, kodėl reikia paukšteliams pagalbos žiemą ir kaip žmonės gali jiems padėti.

Paukščių globa žiemą – tai ne vien malonumas jaustis atliekant gerą darbą, bet ir puiki galimybė iš arčiau pažinti patiems ir padėti pažinti vaikams mūsų krašte žiemoti pasiliekančius paukščius. Vaikai patyrė atsakingumo, užuojautos, teigiamų emocijų, turėjo galimybę vaizdžiai paaiškinti gamtoje vykstančius procesus.




Ankstesni įrašai


Lapkričio  12 d. „Saulutės“, „Žiogelio“ ir „Varpelio“ grupės vaikai aplankė „Raganiukės“ teatrą.  Vaikai žūrėjo legendinį spektaklį – žaidimą anglų pasakos motyvais apie tris paršiukus Nifnifą, Nufnufą, Nafnafą ir klastūną vilką. 

Lapkritį „Debesėlių“ grupė spektakliu paminėjo Šv. Martyno - žibintų dieną. Vaikai vaidino, piešė žibintus, taip tobulindami savo kūrybiškumo gebėjimus.

Metodinė diena.

Pranešimą skaito meninio ugdymo mokytoja – metodininkė, dr. Daiva Žitkevičienė.

Debesėlių grupėje vyko tarptautinės programos „Zipio draugai“ žinių įtvirtinimas vaidinimu „Jausmai“. Šia programa buvo siekta įgyvendinti 2021 metų „Dainorėliai“ ugdymo(si) veiklos tikslą – stiprinti ir plėsti vaikų emocinį ugdymą bei projekto „Smalsuolių pasaulis“ užduotį – saugios aplinkos kūrimą.