EUROPOS KALBŲ DIENOS PROJEKTAS

EUROPOS KALBŲ DIENOS PROJEKTAS

Rugsėjo 26 d. darželio-mokyklos „Dainorėliai“ pradinių klasių mokiniai anglų kalbos pamokų metu vykdė projektą, skirtą Europos kalbų dienai paminėti. Projekto metu mokiniai turėjo galimybę pasidalinti kitų Europos šalių kalbų išmoktomis frazėmis, jų pamokyti ir draugus, domėjosi kalbų susiformavimo istorija. Projekte mokiniai suvokė, kad nors ir europiečiai kalba skirtingomis kalbomis, tačiau mus visus sieja bendri namai – tas pats žemynas Europa.

 

Anglų kalbos mokytojos Audra Uselienė ir Ieva Olšauskaitė- Slanienė




Ankstesni įrašai


Rugsėjį ugdymo įstaigos išgyvens pokyčius, nes vėl prisipildys būriu naujų vaikų. Tėvai (globėjai), kurie nuo rudens palydės savo atžalas į ugdymo įstaigą, išgyvens ne tik džiaugsmą, bet nerimą, jaudulį ir nežinią. Darželio lankymo pradžia yra labai svarbus laikotarpis vaiko ir šeimos gyvenime, tad labai svarbu suteikti vaikui saugumo jausmą, atliepiant jo individualius poreikius. Pateikiame parengtą vaikų adaptacijos infografiką, kuris, tikimės, padės sklandžiai užtikrinti adaptacijos procesą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje. Taip pat pateikiame rekomendacijas apie sėkmingą vaiko adaptaciją.

 

Artėjant Mindaugo karūnavimo dienai, vaikai prisiminė Lietuvos istoriją. Vaikščiodami po žaliuojančias pievas, vaikai rinko nuostabiausius vasaros žiedus ir įkvėpti jų grožio sukūrė karališkas karūnas.

Gegužės 31 ir birželio 1 d. „Dainorėlių“ salėje koncertavo 17 smuikininkų ir klavišininkų bei svečių - fleitininkų. Po ilgokos pertraukos  jaunieji atlikėjai (nuo 5 m. iki 4-os klasės) su dideliu entuziazmu, susikaupimu ir gera nuotaika grojo, o klausytojai - mamos, tėtės, močiutės ir seneliai - negailėjo plojimų. Prie koncertuojančių vaikų prisijungė su fleitos ir smuiko duetu ir mokytojos Fausta ir Saulė.