Aktualijos

DĖL NAUJOJO KORONAVIRUSO (COVID-19) ATVEJO APIBRĖŽIMO ATNAUJINIMO

Atsižvelgiant į besikeičiančią naujojo koronoviruso (SARS-CoV-2) sukeliamos užkečiamosios ligos (COVID-19) epidemiologinę situaciją bei tarptautinių organizacijų gaires, teikiame atnaujintą šalių sąrašą, kurios priskiriamos rizikingoms teritorijoms: Kinija, Šiaurės Italija – (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionai), taip pat Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja ir Singapūras.

Patiksliname, kad įtariamu atveju laikomas toks atvejis, kai žmogui pasireiškia ūmi kvėpavimo takų infekcija, t. y., jaučiamas bent vienas iš šių simptomų: kosulys, karščiavimas, apsunkintas kvėpavimas, ir  14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios atitinka bent vieną iš šių epidemiologinių kriterijų: arba žmogus turėjo artimą sąlytį  su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 atveju, arba keliavo į Kiniją, Šiaurės Italiją, Honkongą, Iraną, Japoniją, Pietų Korėją ir Singapūrą, arba dirbo aplinkoje, kurioje buvo gydomi asmenys, sergantys COVID-19.

Atkreipiame dėmesį, kad teritorijų, kuriose vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje, sąrašas, keičiantis epidemiologinei situacijai, bus atnaujintas ir skelbiamas Sveikatos apsaugos ministerijos interneto puslapyje http://sam.lrv.lt/koronavirusas.

Taip pat kviečiame susipažinti  su LR sveikatos apsaugos ministerijos 2020-02-27 raštu  Nr. (10.2.3.4-40)10-1276 „Dėl rankų higienos rekomendacijų“  .del ranku higienos.pdf




Ankstesni įrašai


2020-02-12 Priimtas naujas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimas dėl mokinių maitinimo organizavimo

Priimtas naujas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimas dėl mokinių maitinimo organizavimo

Mieli tėveliai,

 

Vilniaus darželis – mokykla ,,Dainorėliai“ kviečia į Kalėdinius renginius „Laimingų Šv. Kalėdų ir Metų Naujų“

2019-11-27 "Saulutės"grupės vaikai dalyvavo Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų klasikinės muzikos festivalyje „Klausome, grojame, žaidžiame ir šokame klasiką

2019 m. lapkričio 13 dieną 10.00 val. nuotaikinga Rudenėlio šventė atkeliavo į Vilniaus darželį – mokyklą ,,Dainorėliai“ pas  ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikus.