Projektai

GAMTAMOKSLINIS UGDYMAS „SAULUTĖS“ GRUPĖJE

 

Ikimokyklinio amžiaus „Saulutės“ grupės vaikai kartu su mokytoja Karolina Kudriavcevaite, siekiant įgyvendinti projektą „Smalsuolių pasaulis“, vykdė tiriamąsias veiklas gamtamokslinio ugdymo temomis. Vaikai atliko veiklą „Rudens sekliai“, kurios metu darželio kieme ieškojo ant dėžučių nurodytų gamtos gėrybių. Surastas gamtos gėrybes tyrinėjo savo juslėmis – uostė, lytėjo, apžiūrėjo. Dirbo komandose ir porose, padėjo vienas kitam surasti dar neatrastų gėrybių. Lygino savo ir draugo atrastas gamtos gėrybės pagal kiekį, spalvą, formą. Samprotavo, kodėl kai kurių gėrybių atrasti nepavyko.

Surinktas gamtos gėrybes vaikai panaudojo ir kitoje veikloje – „Rudens konservavime“. Vaikai „konservavo rudenį“ pagal jiems pateiktą receptą. Skaitė receptą, ieškojo nurodytų gamtos gėrybių, jas skaičiavo, samprotavo ir rinko pagal dydį, kad tilptų į stiklainį ir taip tobulino savo kritinį mąstymą. Šios veiklos metu vaikai taip pat tobulino matematines, gamtamokslines žinias.




Ankstesni įrašai


Pasitinkant rudenį visus tėvelius ir vaikučius pasidairyti po rudenėjančią gamtą pakvietė darželio ,,Dainorėliai“ ikimokyklinio ugdymo mokytojos. Šiais mokslo metais darželis-mokykla „Dainorėliai“ tradicinę rudenėlio šventę pradėjo paroda, kurioje buvo galima išvysti vaikų kartu su tėveliais pagamintas kompozicijas iš rudens gėrybių. 

Priešmokyklinio ugdymo mokytojos Edita Rusakova-Šlepikienė ir Karolina Kudriavcevaitė drauge su savo ugdytiniais dalyvavo projekte „Advento nuotaikos". Eksponuodami Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelio-darželio vaikučių meninius darbelius, aptarėme skirtingas meninių kūrinių atlikimo technikas, Švento Advento laikotarpį, papročius, tradicijas. Projekto metu vaikai patyrė džiugių emocijų ir naujas kūrybines idėjas perteikė savo meninėje veikloje.