DALYVAVIMAS SKAITYMO SKATINIMO PROGRAMOS AKCIJOJE „TĖČIAI SKAITO VAIKAMS“

DALYVAVIMAS SKAITYMO SKATINIMO PROGRAMOS AKCIJOJE „TĖČIAI SKAITO VAIKAMS“

Gruodžio 17 d. Vilniaus darželio-mokyklos „Dainorėliai“ priešmokyklinė „Drugelių“ grupė kartu su mokytoja Marija Jurskiene vyko į Lietuvos Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką ir dalyvavo jų organizuojamoje skaitymo skatinimo programos akcijoje „Tėčiai skaito vaikams“. Šiuo projektu siekiama įkvėpti ir paskatinti leisti prasmingą laiką su vaikais, kuris advento metu yra ypač svarbus, kartu atrasti knygos pažinimo džiaugsmą ir atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą.

Aktorius, poetas ir dviejų vaikučių tėtis Marius Povilas Elijas Martynenko, jaukiai įsitaisęs kalėdiškai papuoštoje Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje, vaikams skaitė Sveno Nordqvisto knygelę „Petsono ir Finduso Kalėdos“ bei Jujja Wieslander „Mamulės Mū ir Varnos Kalėdos“. Dėkojame darželio-mokyklos „Dainorėliai“ partneriams už bendradarbiavimą ir kvietimą dalyvauti akcijoje. 

Nuotraukų autorius Vygaudas Juozaitis




Ankstesni įrašai


 Sulaukę gruodžio mėnesio, „Saulutės“ grupės vaikai katu su mokytoja Karolina Kudriavcevaite svarstė, kodėl reikia paukšteliams pagalbos žiemą ir kaip žmonės gali jiems padėti. 

Lapkričio  12 d. „Saulutės“, „Žiogelio“ ir „Varpelio“ grupės vaikai aplankė „Raganiukės“ teatrą.  Vaikai žūrėjo legendinį spektaklį – žaidimą anglų pasakos motyvais apie tris paršiukus Nifnifą, Nufnufą, Nafnafą ir klastūną vilką. 

Lapkritį „Debesėlių“ grupė spektakliu paminėjo Šv. Martyno - žibintų dieną. Vaikai vaidino, piešė žibintus, taip tobulindami savo kūrybiškumo gebėjimus.

Metodinė diena.

Pranešimą skaito meninio ugdymo mokytoja – metodininkė, dr. Daiva Žitkevičienė.