SVARBI ATNAUJINTA INFORMACIJA DĖL KORONAVIRUSO

SVARBI ATNAUJINTA INFORMACIJA DĖL KORONAVIRUSO

SVARBI ATNAUJINTA INFORMACIJA DĖL KORONAVIRUSO 

Pateikiame naujausią informaciją dėl koronaviruso. Prašome atidžiai susipažinti. Svarbu atkreipti dėmesį į koronaviruso apibrėžimą bei keičiantis epidemiologinei situacijai, papildytas teritorijas. Šiandienos žiniomis, COVID-19 paplitimas yra šiose teritorijose: Kinijoje (visos provincijos), Šiaurės Italijoje (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos – Romanijos regionai), Honkonge, Irane, Japonijoje, Pietų Korėjoje, Singapūre.

Atkreipiame dėmesį, kad visiems žmonėms, kurie neseniai grįžo iš aukščiau paminėtų koronaviruso paveiktų teritorijų, 14 dienų nuo paskutinės buvimo minėtose šalyse dienos  rekomenduojama likti namuose ir stebėti savo sveikatą.

Vaikai, grįžę iš Kinijos ar aukščiau paminėtų regionų, turi 14 d. likti namuose, jų tėvai – informuoti ugdymo įstaigos administraciją.

Tėvai, grįžę iš Kinijos ar aukščiau paminėtų regionų, turi kreiptis dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) arba 14 d. dirbti nuotoliniu būdu.

Mokytojai, grįžę iš Kinijos ar aukščiau paminėtų regionų, turi kreiptis dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC).

Primename, kad visa  šia informacija (ir anksčiau siųsta) būtina pasidalinti su savo įstaigų bendruomenėmis, darbuotojais ir tėvais (el. paštais, patalpinti el. dienynuose, paskelbti internetinėse svetainėse, iškabinti stenduose ir kt.).

Taip pat pridedame specialistų rekomendacijas (video): kaip teisingai vėdinti ir valyti patalpas –  https://we.tl/t-bw8bYSnOZ8

Siunčiame ir Sveikatos apsaugos ministerijos raštą dėl koronaviruso atvejo apibrėžimo atnaujinimo -

Sveikatos apsaugos ministerijos raštą dėl koronaviruso atvejo apibrėžimo atnaujinimo

Kilus klausimų apie situaciją, prašome susisiekti su visą parą budinčia Nacionalinės visuomenės sveikatos centro karštąja linija.  Visą parą budinčios karštosios linijos tel. Nr.:  8 618 79984.




Ankstesni įrašai


Lapkričio 23 dieną trečios klasės mokiniai (pradinių klasių mokytoja Asta Pūslienė) aplankė „Saulutės“ grupės vaikus (ikimokyklinio ugdymo mokytoja Edita Rusakova-Šlepikienė). Trečiokai parengė šaunius pranešimus ir kūrybiškai pristatė savo mėgstamiausius drabužius, pademonstravo madas. Susitikimas baigėsi smagiais mokinių ir ikimokyklinukų šokiais.

Atsižvelgdami į Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos raštą Nr. 50-15776/18  „Dėl vaikų apsaugos nuo prekybos žmonėmis pavojų“ prašome atkreipti dėmesį į prekybos žmonėmis pavojus ir susipažinti su aktualia informacija.

Gegužės mėnesį mūsų įstaigos vaikai jau sudalyvavo trejose sporto žaidynėse: Pradinukų lygos“ futbolo varžybose Ateities“ progimnazijoje, draugiškose estafečių varžybose tarp Debesėlių“ ir Žiogelių“ vaikų bei  priešmokyklinukai „Žiogeliai“ dalyvavo draugiškose estafečių varžybose Vilniaus „Genio“ progimnazijos Centro filiale. Dalyvaudami rungtynėse vaikai sustiprino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, patyrė daug teigiamų emocijų, patenkino prigimtinį poreikį judėti, mokėsi siekti rezultato.