Renginiai

„Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ 2017 m.

2017 m. kovo mėnesį mūsų įstaigos direktorės Liucijos Milašauskienės iniciatyva prisidėjome  prie „Vaikų linijos“ jau aštuntą kartą vykdomos akcijos „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“. Drauge su kitomis Lietuvos ugdymo įstaigomis, organizacijomis, sutelkėme savo bendruomenės dėmesį į patyčių problemą, dalinomės efektyviomis patyčių prevencijos patirtimis ir skatinome prisidėti visus bendruomenės narius. Projektą koordinavo direktorės pavaduotoja ugdymui Milda Bajevienė.

Vaikai, drauge su pedagogais,  įvairių veiklų metu siekė mokytis atpažinti ir įvardyti emocijas, ugdytis pozityvius bendravimo ir problemų sprendimų gebėjimus, skatinti pagarbius ir draugiškus tarpusavio santykius bei gerinti bendrą emocinę savijautą, mokytis empatijos -  geresnių tarpusavio santykių grupėje – darželyje – mokykloje.

Iniciatyva bus tęsiama ir balandžio mėnesį.

 




Ankstesni įrašai


Žemės diena (kovo 20 diena) mūsų įstaigoje buvo minima smagiai, siekiant puoselėti vaikų ekologinį sąmoningumą. Vaikai, drauge su pedagogais, nagrinėjo žemėlapius, enciklopedijas, žiūrėjo dokumentinius filmus apie mūsų planetą. Vyko diskusijos apie ekologiją, žemės sandarą, žmogaus poveikį aplinkai ir santykį su ja.

Džiaugiamės pranešti, kad mūsų įstaigos 1- 4 klasių futbolo komanda „Dainorėliai“ puikiai pasirodė futbolo varžybose, kurios vyko Vilniaus „Versmės“ mokykloje kovo 23 dieną. Komandos treneriai - auklėtojai Andrius Rasiulis ir Asta Aleksienė. Pirmasis „Pradinukų lygos“ turnyras vyksta š. m. vasario – gegužės mėn. Viso turnyre dalyvauja iki 72 pradinių ir vidurinių mokyklų komandų: Vilniaus zonoje – iki 32 komandų, Alytaus – iki 16 komandų, Telšių – iki 24 komandų. 

Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena – mūsų įstaigoje minima pakiliai ir džiugiai nusiteikus. Kviečiame pasigrožėti lietuviškos muzikos popietės, skirtos Kovo 11-osios šventei paminėti, akimirkomis.

Pasitikdami pavasarį, vaikai pradžiugino įstaigos bendruomenę jaukiu Kaziuko mugės šurmuliu. Salėje vaikai prekiavo įvairiais skanumynais ir savo dirbiniais. Jaunieji prekybininkai drąsiai ragino pirkti jų prekes, skaičiavo, siūlė mainytis, derėtis. Šventinės prekybos metu atsiskleidė vaikų, tėvelių ir mokytojų verslumas bei kūrybiškumas.

Užgavėnių šventės laukimas atkeliavo į mūsų įstaigą pokalbiais ir pasiruošimu šventei.  Ši šventė - viena smagiausių ir laukiamiausių. Vaikai gamino kaukes, susipažino su Užgavėnių tradicijomis ir papročiais. Šventės diena, vaikučiai drauge su pedagogais žaidė žaidimus, dainavo dainas, kviesdami pavasarį ir varydami žiemą, skanaudami blynus.  Šventės metu netruko vietos vaikų  saviraiškai ir kūrybiškumui, pavyzdžiui, Saulutės grupės vaikučiai nusprendė pasidaryti drugelių ir liūtų kaukes, siekdami išgąsdinti žiemą ir pakviesti pavasarį.