Renginiai

DAINORĖLIŲ KAZIUKO MUGĖ

Kovo 4 dieną smagi lietuvių liaudies muzika pakvietė pradėti Kaziuko šventę „Dainorėliuose“.  Klasėse ir grupėse linksmų „amatininkų„ ir „prekeivių“ stalai mirgėjo nuo darbelių gausos, prie kurių labai išradingai ir sumaniai prisidėjo ir vaikučių mamytės bei tėveliai. Kiekvienas galėjo derėtis, pokštauti, pirkti ir už dyką gauti. Darželio grupėse vaikučiai kepė vaflius, gamino pyragą, kūrė vėrinius, net mažiausieji „Žiogeliai“ savo mažomis rankytėmis lipdė iš molio, vėrė karolius. Mokiniai šurmuliavo edukacinėje pamokoje su profesionale keramike.

Kasmetinė tradicinė amtatų šventė – pavyzdys vaikams prisiliesti prie liaudies tradicijų uoselėjimo bei darnaus  „Dainorėlių“ bendruomenės įsitraukimo.




Ankstesni įrašai


Pirmąją kalendorinio pavasario dieną Dainorėliuose buvo minima Užgavėnių šventė.

Vasario 25 dieną ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai dalyvavo meninio skaitymo rytmetyje „Iš vaikystės žodžių“.

Gruodžio 22 dieną Vilniaus darželio – mokyklos ,,Dainorėliai“ lauko erdvėje vyko šešėlių teatro spektaklis  „Samtelio pasaka“. 

Gruodžio 21 - 22 d. darželyje-mokykloje vyko Kalėdinė šventė. 

Vieną tamsų rūškanotą trečiadienio rytą uždegti vaikų žibintai rodė kelią į salę, kur visi 1-4 klasių mokinukai, viena klasė po kitos, žiūrėjo šešėlių teatro spektakliuką apie Berniuką ir Dievo dovanotą širdelę, giedojo giesmeles ir trumpai susimąstė apie advento ir  šventų Kalėdų prasmę.