VILNIAUS GIMTADIENIO MINĖJIMAS ANGLŲ KALBOS PAMOKOSE

VILNIAUS GIMTADIENIO MINĖJIMAS ANGLŲ KALBOS PAMOKOSE

Būti istorinio fakto, Vilniaus 700 metų jubiliejaus liudininkais  yra labai svarbu kiekvienam žmogui, o būti vilniečiu ir švęsti savo gimtojo miesto gimtadienį dar svarbiau. Švęsti, tai švęsti: su dainomis, šokiais, ,,spektakliukais“, raiškiojo skaitymo konkursu, eilėraštukų kūrimu ir dar pačiomis žaismingiausiomis, įdomiausiomis, linksmiausiomis kahoot viktorinomis. Taip sausio 25-ąją ir 26-ąją dienas praleido mūsų darželio – mokyklos antrų - ketvirtų klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Audra Useliene.

Mokiniai patys kūrė kahoot viktorinas apie Vilnių ir savo mokyklą bei jas pristatė klasės draugams ir atsakinėjo į mokytojos paruoštos viktorinos klausimus. Antrokai kūrė legendos apie Vilniaus įkūrimą personažus ir vaidino spektakliukus. Trečiokai ir ketvirtokai ruošėsi ir dalyvavo raiškiojo skaitymo konkurse ir skaitė legendą apie Gedimino pilį ir kunigaikščio Gedimino laišką.Gera nuotaika, motyvacija, smalsumas, pažinimo ir atradimo džiaugsmas, ,,saldus pergalės skonis“ dominavo ,,kitokiose“ anglų kalbos pamokose.Kahoot naudotis labai smagu, nes dalyviai buvo skatinami varžytis, po kiekvieno atsakymo pateikiamas asmeninis ar komandinis įvertinimas bei užimama vieta.

Didžiuojuosi, kad anglų kalbos šventinės pamokos praėjo ,,5D“ formatu:

*Darbas ( kartu su klasės draugais ir šeima)

*Drąsa kurti ir pristatyti tai klasėje

*Džiaugsmas ( varžytis ir nugalėti, pažinti ir atrasti)

*Dėkingumas ( komandai, sau ir savo šeimai)

*Dovana ( mokyklai ir Vilniui)

Parašė anglų kalbos mokytoja Audra Uselienė




Ankstesni įrašai


Puoselėti  lietuvių liaudies  tradicijas yra viena iš „Dainorėlių“ d/m vertybių. Todėl mokytoja Almonė Rakauskienė, ypač profesionali šioje srityje, Ir mokiniai pasveikino Vilnių gimtadienio proga (iš)dainuodami dainą Vilniui konkurse. Sveikiname apdovanotuosius diplomu.

Dainorėliuose buvo paminėta Trijų Karalių šventė. 

Gruodžio 5 d. „Dainorėlių“ darželyje-mokykloje įvyko susitikimas steigėjo, Vilniaus miesto savivaldybės Mero pavaduotojos Editos Tamošiūnaitės su Vilniaus miesto „Spindulio“ metodinio būrelio iš 22 Naujamiesčio, Panerių, Grigiškių, Vilkpėdės seniūnijų ikimokyklinio ugdymo įstaigų atstovais.

Mieli Dainorėliečiai,

Kviečiame visus lapkričio 29 d. 17 val į Žibintų šventę.