Aktualijos

Projekto ,,Atrask, Surink, Pažink - Prezidentą Antaną Smetoną“ įgyvendinimas

Mokslo metų užbaigimą vainikavo išvyka į Ukmergės rajono Užulėnio kaimą. Kelionės tikslas buvo pasirinktas neatsitiktinai, nes įgyvendinant metinio veiklos plano užduotį  ,,Įtraukti socialinius partnerius, plėtojant mokinių socialinių kompetencijų ir vertybinių nuotatų ugdymą“,  buvo vykdomas pilietiškumo ugdymo projektas ,,Atrask, Surink, Pažink - Prezidentą Antaną Smetoną“, kurio pristatymas vyko Prezidento Antano Smetonos muziejuje.

Projektas buvo skirtas pirmojo Lietuvos valstybės Prezidento Antano Smetonos metams  paminėti. Jį iniciavo  ir organizavo Vilniaus darželio- mokyklos ,,Dainorėliai“ 2-4 klasių mokiniai kartu su mokytojomis. Taip pat pakvietėme socialinius partnerius Vilniaus miesto ,,Genio“ progimnazijos, Blindžių skyriaus 2-4 klasių mokinius ir mokytojus dalyvauti projekte. Projektą koordinavo anglų kalbos mokytoja metodininkė Audra Uselienė.

Projektas skatino vaikų pilietiškumą, kūrybiškumą ir saviraišką, iniciatyvą pažinti ir tyrinėti. Renkant medžiagą ir pristatant istorinę asmenybę- pirmąjį Lietuvos Respublikos Prezidentą Antaną Smetoną, buvo sudarytos visos sąlygos mokiniams taikyti šiuolaikines technologijas ir kūrybiškai perteikti savo požiūrį į pirmąjį Lietuvos Respublikos Prezidentą Antaną Smetoną. Projektas buvo sudarytas iš keturių dalių ir integruotas į penkis mokomuosius dalykus. Mokiniai piešė Prezidento A. Smetonos ir jo šeimos narių portretus, kūrė matematikos uždavinius, rinko faktus, skaičiavo atstumus, lankė įsimintinas vietas, susijusias su Prezidentu A. Smetona,  Vilniuje, fotografavosi, darė aprašus. Kadangi projekto vykdymas sutapo su kitu labai svarbiu įvykiu- Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimais, mokiniai rašė rašinėlius ,,Jeigu aš būčiau Lietuvos Respublikos Prezidentas“ lietuvių ir anglų kalbomis. Įgyvendinant projektą, buvo skatinama mokinių saviraiška, puoselėjamos vertybinės nuostatos, lankomi istoriniai objektai. Visi projekto dalyviai gavo po dovaną - Lietuvos Respublikos Konstituciją.

Nors kelionės diena buvo labai karšta, Prezidento vasaros rezidencijoje buvo vėsu. Po gidės Jurgos ,,pamokos“ apie Prezidentą Antaną Smetoną, visi įsiamžinome dvaro balkone, pabraidėme Lėno ežero pakrantėje ir vykome į Prezidento Antano Smetonos muziejų, kuriame mūsų laukė šakočio kepimo edukacija, gidės Odetos ekskursija ir  savarankiškai mokinių parengtų kūrybinių darbų- stendų pristatymas.

 Atrinkti geriausi kūrybiniai darbai - stendai bus eksponuojami  birželio - rugpjūčio mėnesiais Prezidento Antano Smetonos muziejuje Ukmergės rajone Užulėnio kaime. Nuoširdžiai dėkojame Ukmergės kraštotyros muziejui už bendradarbiavimą.

,,Mano senelis, Saulius Pečeliūnas, manimi didžiuosis“ - apie savo dalyvavimą projekte, pasakė ketvirtokė Saulė Želnytė.

 

 

 

 




Ankstesni įrašai


Besibaigiant mokslo metams, mūsų pradinių klasių mokiniai drauge su savo mokytojomis (Asta Pūsliene, Lina Patašiene, Alvyda Bernote, Renata Viržintiene) dalyvavo edukacinėse išvykose. 1- 4 klasės mokiniai keliavo į Anykščius, o 2-3 klasės mokiniai aplankė Panemunės pilis. Iš smagių kelionių vaikai drauge su mokytojomis grįžo kupini puikių įspūdžių.

Gegužės 7 dieną, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, jau penktąkart įgyvendinta akcija „Lietuva skaito!“. Mūsų mokiniai ant Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos laiptų skaitė Mažvydo „Katekizmo“ prakalbą. Vienu metu „Katekizmą“ skaitė daugiau nei 350 pradinių klasių mokinių. Džiaugiamės prisidėję prie šaunios akcijos.

Mūsų trečios klasės mokiniai (mokytoja Asta Pūslienė) dalyvavo programavimo mokymuose M. Mažvydo bibliotekoje. Mokiniai programavo virtualias erdves, kuriose savo kurtais 3D akiniais stebėjo savo sukurtų programų veiksmus. Visi mokiniai šauniai padirbėjo.

Kviečiame susipažinti su Nacionalinio mokinių pasiekimų patikrinimo tvarkaraščiu ir tvarka Vilniaus darželyje-mokykloje "Dainorėliai".

Kviečiame susipažinti su aktualia informacija dėl tymų viruso prevencijos. Daugiau informacijos www.ulac.lt.